Beddenwassers demonteren en monteren

De opdracht:

Belimed zocht twee lassers die on-site twee wascabines in elkaar konden lassen. We gingen bij Belimed langs om de beddenwassers te bekijken en de mogelijkheden te bespreken om hen optimaal te ontzorgen. Dit bezoek resulteerde uiteindelijk in een project waarin we twee wascabines uit elkaar slepen, transporteerde, monteerde en afwerkte.

Belimed Logo

Belimed

Belimed is een toonaangevende leverancier van producten en diensten voor sterilisatie, desinfectie en reiniging van medische en chirurgische instrumenten. Maar ze bouwen daarnaast ook machines. De kern van Belimed is de constante wens om vertrouwen op te bouwen. Belimed heeft zijn wereldwijde hoofdkantoor in Zug (Zwitserland), maar ook een afdeling in Nederland.

Beddenwassers in opslag

De uitdaging

Belimed had twee ziekenhuisbeddenwassers in Rotterdam staan die naar het Radboud UMC in Nijmegen moesten. De beddenwassers waren te groot om naar binnen te kunnen bij het Radboud UMC, waardoor ze niet op de definitieve plek konden komen. De opdrachtgever kon de beddenwassers in eigen fabriek (in Oost-Europa) demonteren, maar dit zou hoge transportkosten met zich meebrengen en ook heel veel tijd kosten, terwijl er enige vorm van spoed bij de opdracht was. De vraag was dus of wij de beddenwassers zelf konden doorhalen en op locatie weer in elkaar konden lassen.

Vooruitdenken

Vooruitdenken

Voordat we de beddenwassers gingen doorhalen bezochten we het Radboud UMC. In samenwerking met Belimed en het Radboud keken we via welke routes en deuren de cabines naar binnen konden. In samenwerking met Wido Kranenverhuur bespraken we de hijswerkzaamheden die op locatie aan de orde zouden zijn. De kleinste doorgang van het ziekenhuis hebben we samen met de wascabines in 3D gezet. Aan de hand hiervan maakte we een plan van aanpak.

Beddenwassers doorhalen

Beddenwassers demonteren (doorhalen)

Het plan van aanpak bespraken we met Belimed en na akkoord slepen we de wascabines door. We proberen de opdrachtgever altijd te ontzorgen, maar deze staat nooit buitenspel. Om het 2mm plaatwerk van de cabines strak te houden tijdens het slijpen en lassen, hebben we eerst rondom hoeklijnen aan de cabines gelast.

Wido kranenverhuur

Transport

De doorgeslepen cabines werden door Wido Kranenverhuur naar het Radboud UMC vervoerd. Het transport on-site voerde we zelf uit. De afdeling inhuizing van het ziekenhuis gaf aan dat transport in de avond/nacht het beste uitkwam, omdat het dan het rustigst is op de gangen. Vanwege de veiligheid van de patiënten gaven we gehoor aan deze wens en werd er tot midden in de nacht doorgewerkt om de onderdelen op de definitieve plek te krijgen.

Beddenwassers demonteren en monteren

Beddenwassers monteren (in elkaar lassen)

Montage is één van de diverse diensten die we uitvoeren, zo ook bij dit project. Op de definitieve plek werden de losse stukken rechtop gezet en in elkaar gelast. Ook werden de cabines weer netjes afgewerkt. Uiteindelijk stonden de cabines ruim voor de deadline op de plek. Volledig afgewerkt en naar wens en tevredenheid van de opdrachtgevers.

Benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen beteken?

Neem vrijblijvend contact met ons op!