Metaalbewerking

Metaalbewerking bij Dantech B.V.

Metaalbewerking is altijd het specialisme geweest van Dantech. Door onze jarenlange ervaring én interne kennis kunnen wij alle mogelijke metaalbewerkingen in eigen beheer uitvoeren. Wij verwerken diverse profielen, van koker tot buis, maar ook plaatmaterialen in alle soorten en maten. 

Mogelijkheden voor metaalbewerking bij Dantech B.V.

Metaalbewerking - Frezen

Frezen

Wat is frezen? Frezen is een verspanende metaalbewerking waarbij door de ronddraaiende frees materiaal wordt verwijderd. Met deze metaalbewerking kunnen we onder andere sleuven, uitsparingen en gaten maken. Dit frezen kan in diverse materialen, zoals metaal, rvs en aluminium frezen.

Kanten - Metaalbewerking

Kanten

Met een kantbank kun je platen in een bepaalde hoek of bocht zetten. Het voordeel hiervan kan zijn dat je bijvoorbeeld niet twee platen aan elkaar hoeft te lassen om een hoek te krijgen. Daarnaast blijft er op deze manier dus ook geen lasnaad achter waar door de kans op ophoping van vuil geminimaliseerd wordt. Voor het kanten van diverse materialen kun je ook bij ons terecht, doordat we zelf een kantbank hebben staan kunnen we snel leveren.

Metaalbewerking - Zagen

Zagen

Voor het op maat zagen van diverse materialen ben je bij Dantech B.V. wederom aan het juiste adres. We kunnen onder andere RVS, aluminium en staal zagen. Van kokers tot buizen en van T-stukken tot hoekprofielen.

Lassen op locatie

TIG Lassen & MIG/MAG lassen

We kunnen in eigen beheer alle soorten materialen lassen, onder meer met TIG lassen en speciaal voor RVS met MIG/MAG PULS. Dantech werkt enkel met gecertificeerde lassers, want kwaliteit is voor ons belangrij. Hierdoor kunnen we voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld op het gebied van bijvoorbeeld hygiëne in de voedselverwerkende industrie.

Draaien

Draaien

Draaien is een verspaningstechniek. Hierbij word een product rondgedraaid en door middel van gereedschappen (vaak een beitel) die het metaal verspanen ontstaat er een symmetrisch werkstuk. Of het nu gaat om één onderdeel, of een hele serie. Bij Dantech B.V. is alles mogelijk.

Snijden

Snijden

We hebben in onze werkplaats een CNC plasma snijbank staan, doordat we deze in eigen beheer hebben kunnen we snel leveren. Onze snijbank heeft een bereik van 3000 x 1500 mm. Daarnaast hebben we diverse materialen op voorraad liggen, denk hierbij aan bijvoorbeeld koper, messing, brons, RVS, aluminium, non-ferro en alle staalsoorten.