We hebben het vaak over “ontzorgen” bij Dantech B.V. In de weken rondom kerst en oud & nieuw hebben we een project uitgevoerd waar dit begrip weer duidelijk terugkwam, een Turn-Key project zoals wij dat noemen. In dit project gingen we een omkasting ombouwen. Het hele project namen we voor onze opdrachtgever uit handen.

TekeningOmkasting

Omkasting ombouwen – Engineering

We hebben onze eigen engineersafdeling, maar dit project werkte we ook samen met Luuk Oostijen Mechanical Engineering. Een projectengineering bureau gespecialiseerd in het adviseren, ontwikkelen, ontwerpen en construeren van werktuigbouwkundige projecten. Daarom de ideale partner voor ons bij dit project, daarnaast zitten zij bij ons op het industrieterrein wat de communicatie gemakkelijker maakt. 

Uitdaging

De uitdaging

De opdrachtgever wilde overdruk in de machine. Deze overdruk was nodig om te voorkomen dat er vuil van buiten de machine in de machine zou kunnen komen. 

Prefabricage

Prefab machinebouw

Prefab, ofwel prefabricage kwam in dit project duidelijk terug. In onze eigen wekplaats in Elst (omgeving Arnhem en Nijmegen) zette we een groot deel van het project in elkaar. Hierdoor konden we uiteindelijk bij de opdrachtgever op locatie tijd besparen. Dit kwam bij dit project goed van pas. De machine stond tussen kerst oud en nieuw stil. We werkte in deze periode door zodat we de stilstand van de machine konden minimaliseren en er dus zo min mogelijk productieverlies was. 

Bordes

Het maken van RVS trappen en bordessen is ons bij Dantech B.V. niet vreemd. Dit bordes werd voorzien van traanplaten. Deze platen zorgen voor meer grip op het loopoppervlak waardoor de kans op uitglijden tot het minimum wordt beperkt. Op deze manier proberen we altijd een zo veilig mogelijke oplossing te bieden. 

Montage omkasting ombouw

Omkasting ombouwen – Montage

We monteerde de omkasting ombouw bij de opdrachtgever op locatie. De beperkte ruimte maakte het een uitdaging om alles op locatie te kunnen plaatsen, daarnaast stond de machine maar enkele weken stil waardoor er sprake was van een deadline. We behaalde de deadline en de machine had dus maar een minimale stilstand. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft dit project je geïnspireerd of heb je een uitdaging? Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen!